Ustanovitev podjetja je enostavna

Če je bila še nekaj let nazaj ustanovitev podjetja velik problem zaradi zapletenosti postopkov, veliko administracije in strogih pogojev ustanovitve, se je do danes to precej spremenilo. Ustanovitev podjetja, odkar obstajajo agencije, ki se ukvarjajo izključno s tem, ni več težava, pač pa ravno nasprotno. Zadeva se je tako poenostavila, da ima svoje podjetje lahko praktično vsak.

ustanovitev podjetja

Ustanovitev podjetja je danes v veliki meri v domeni določenih agencij. K tem človek pristopi v primeru, da nima svojega kapitala, ki bi ga lahko vložil v podjetje, z delom pa želi začeti čimprej. Agencije dajejo ljudjem priložnost in možnost, da začnejo z delom v čim krajšem možnem času, in sicer tako, da jim agencija posodi začetni kapital, za njih uredi vso potrebno administracijo, posamezniki pa morajo za zaključek pristopiti k notarju in podpisati dogovorjeno pogodbo o prevzemu podjetja. Sliši se enostavno in tudi je. Bistvo hitrosti agencij je v tem, da le te točno vedo, kaj počnejo. Ker dnevno ustanavljajo podjetja, za njih to ni problem. Je pa lahko večji problem za nas, če nam podjetje kasneje ne bo funkcioniralo tako, kot bi si želeli in ne bi prinašalo takih dobičkov, kot smo jih planirali. Zato naj vas tako enostavna ustanovitev podjetja, pri kateri na začetku samo podpišete pogodbo pred notarjem, pa ste že direktor, ne zavede preveč. Zavedati se morate namreč, da bo to podjetje potem vaše in izključno vaše, poslovanje, stroški in dohodki bodo odvisni od vas in ne od agencije, ki je podjetje ustanovila namesto vas.

Če ste prepričani v svoje ideje in menite, da je lastno podjetje najboljša pot za vas, kontaktirajte ustrezno agencijo in ustanovitev podjetja prepustite njim. Konec koncev bodo oni zagotovo to naredili najbolje in najhitreje, strošek njihovega dela pa navadno tudi ni tako velik, da se vam to zaradi tega ne bi izplačalo.

Vreme Slovenija