Toplotne črpalke voda voda so izjemne kvalitete

Toplotne črpalke voda voda je črpalka, ki uporablja vodo neposredno iz podtalnice. Več o takšnih črpalkah si lahko ogledate na spletni strani www.toplotnecrpalke.top/voda-voda/. Črpalke imajo veliko prednosti pred navadnimi ogrevalnimi sistemi. So zelo ekološko prijazne naprave, saj uporabljajo obnovljive vire za pridobivanje gretja.

Toplotne črpalke voda voda

Na voljo so tudi subvencije za podporo montaži črpalke. To vam lahko zelo olajša vse stroške montaže. Ljudje se pogosto odločajo za toplotne črpalke voda voda zato, ker se zmanjšajo stroški vode in kanalizacije. Za takšno črpalko je  potrebno imeti samo organiziran čisti odvod vode iz hiše. To je zato, ker te toplotne črpalke uporabljajo vodo, ki je na voljo iz samih podtalnic.

Tovrstne črpalke niso na voljo v vseh domovih, saj včasih hiše nimajo dostopa do podtalnice oziroma je preveč onesnažena ali pa je podtalnice premalo, da bi podpirala toplotno črpalko. Zato je ta možnost na voljo samo v krajih, kjer so podtalnice zelo pogoste in obširne ter tudi ni veliko onesnaževanja, ki ga lahko povzročijo mesta ali pa tovarne.

Nekatere črpalke so bolj učinkovite kot druge. Toplotne črpalke voda voda imajo več prednosti kot pa pomanjkljivosti. Med prednosti vklučujemo to, da imajo črpalke voda voda večji izkoristek toplote, kot pa črpalke zemlja voda. Zaradi skoraj ne omejenega vira vode se temperatura vode stalno dopolnjuje. Črpalke voda voda imajo tudi manjše stroške montaže cevi kot pa črpalke zemlja voda.

Med slabosti črpalke vključujemo dejstvo, da lahko ima črpalka voda voda težave delovanja v primeru, da voda zamrzne med mrzlimi zimskimi dnevi. Za uporabo toplotne črpalke voda voda potrebujemo tudi posebno dovoljenje za uporabo podtalnice. Vodni vir mora biti tudi dovolj močan, da podpira toplotno črpalko, saj brez zadovoljivega vira črpalka ne bo delovala.

Vzdrževanje lahko onesnaži vodo z uporabo črpalke. Začetni vložek v črpalko je tudi bolj višji kot pa pri drugih črpalkah. Pred izbiro toplotne črpalke voda voda se posvetujte, katera toplotna črpalka je najboljša za vaše potrebe in želje ter, če je vaša stavba primerna za toplotno črpalko.

Vreme Slovenija