Odhajate na morje, pa vas zanima kakšno bo vreme Krk?

Vreme postaja vse toplejše, pri nas se sneg topi, pada dež, na morju pa se temperature dvigajo, vreme Krk pa postaja vse bolj privlačno. Glede na to, da je trenutno vreme v Sloveniji malce depresivno, en dan sonce, drug dan megla, tretji dan sneg, četrti dan so temperature pod lediščem, potem spet sonce in zopet dež. Zelo verjetno je med vami nekaj ljudi, ki boste odšli na morje oziroma Krk saj je vreme Krk veliko bolje kot pa trenutno vreme Slovenija. Če vas zanima vremenska napoved za več dni naprej, se pravi tri ali sedem dni, si lahko to napoved ogledate na http://www.otok-krk.si/vreme/.

vreme KrkTočno v tem trenutku, imamo po Slovenji meglo in verjetno tudi oblake saj iz neba pada dež. Vreme Krk pa je v tem trenutku skoraj podobno. Tam imajo tudi oblake, malce dežuje, vendar nimajo megle in lahko dejansko vidijo oblake. Razlika je tudi v temperaturi, zaradi morja, ki oddaja toploto je vreme Krk toplejše za nekaj stopinj kot pa pri nas, in vsaka stopinja se kar pozna. saj veste kako je, če so temperature pod ničlo ali na ničli, to takoj začutite ko ste zunaj, če pa so temperature nad ničlo pa je takoj topleje. Za vsako temperature višje pa se tudi kar pozna, da je bolj prijetno. Vreme Krk pa je v povprečju boljše kot pa od vremena obalnih mest, ki ležijo na istem vzporedniku.

Na to predvsem vpliva morje, ki poleti vsrkava toploto ki jo oddaja sonce, ko pa se vreme Krk poslabša in so temperature ozračja manjše od temperatur morja, pa morje začne oddajati svojo toploto, ki jo je akumuliralo. Ravno zato na otokih redno vidimo sneg. Vreme Krk je ravno pravo pozimi za turiste iz bolj severnih dežel, oziroma iz krajev kjer je ogromno snega, pa ga ti ljudje ravno ne marajo, zato se odpravijo oditi na ta otok kjer je vreme Krk veliko bolj ugodno od vremena njihovega domačega kraja.

Vreme Slovenija