Očala ima lahko poljubno obliko

Očala so lahko zelo pomemben del našega življenja. Zdravnik vam lahko priporoča očala z dioptrijo, ki so primerna za vas. Dan danes so zelo popularna, saj niso uporabna samo za izboljšanje vida, postala so tudi modni dodatek. Kvadratni, temni, ozki, debeli okvirji so na voljo v več različnih barvah. Oblika je lahko poljubna. Vse vrste očal nam pomagajo skozi vsakdanje življenje. Odprejo nam tudi okno v svet in nam lahko na več načinov pomagajo. Izboljšajo izgled vsakdanjega življenja in nam tudi pomagajo pri izbiri modnih dodatkov. Lahko postanejo vaš najboljši prijatelj.

Očala

Na izbiro imate veliko vrst očal, ki lahko postanejo vaš najbolj priljubljen modni dodatek. Uporabniki ne glede ali so moškega ali pa ženskega spola so opazili, da jim očala popolnoma spremenijo podobo in izgled, ki ga želijo ustvariti s široko izbiro različnih barv in modelov, ki so lahko po meri. Izberete lahko različne okvirje in jih uskladite z obleko in drugimi dodatki. Okvirji lahko poudarijo tudi vaše obrazne poteze. V optikah podjetja Optika Oblak so specializirani na individualno oskrbo. V njih opravijo vsa potrebna merila za različne vrste očal, ki so narejene po vaših željah in potrebah.

Očala so lahko na recept, bifokalna, trifokalna, progresivna, delovno progresivna, športna, sončna, sončna z dioptrijo, za branje in za daljavo.

Obstajajo tudi eno žariščna očala, ki imajo samo eno dioptrijo čez celotno površino stekla. Osebe, ki so mlajše od 40 let jih lahko uporabijo za gledanje na blizu ali pa na daleč. Pri starejših osebah so pa eno žariščna uporabljena v primeru, če hočete imeti dioptrijo za gledanje na blizu in daleč v dveh ločenih očalih.

Progresivna stekla uporabniku omogočajo oster pogled na daljavo in bližino s samo enim parom očal. Pri takšnem steklu je spodnji del namenjen branju, zgornji je pa namenjen pogledu v daljavo. Dioptrija se ne prekinjena, brez črte ali pa vidne prelomnice. Čez celotno steklo se dioptrija postopoma stopnjuje od bližine do daljave.

Vreme Slovenija