Afrika je zelo lepa celina

Afrika je ena izmed najlepših celin na svetu po besedah številnih obiskovalcev. Prav vse o afriki si lahko preberete na spletni strani www.afrika.si, kjer je napisanih veliko člankov z nasveti, ki vam bodo prišli še kako prav v kolikor se boste odpravili na počitnice v Afriko. Ljudje se v Afriko odpravljajo predvsem z namenom, da bi spoznali kulturo ljudi, ki tam živijo, saj so ljudje katerim je Afrika dom precej drugačni kot smo mi, saj imajo zelo drugačen življenjski slog. Ljudje, ki živijo v Afriki so še vedno zelo močno povezani z naravo, saj še vedno izkoriščajo marsikatere surovine, ki jim jih nudi mati narava. Tudi živali so v Afriki precej drugačne kot pri nas in pa veliko jih je.

afrika

Afrika je prav zato zanimiva za turiste, saj si želijo ljudje spoznavati nove kraje, nove ljudi, nov način življenja in seveda tudi novo rastlinstvo in živalstvo. Afrika ima na voljo veliko rastlinja, ki ga pri nas ne najdemo, tako da v kolikor ste ljubitelj tega področja, bo Afrika prav gotovo zelo zanimiva za vas. Je pa res, da je v Afriki zelo vroče, kar je tudi razlog za velike površine puščav, ki jih imajo na tej čudoviti celini. Ljudje, ki živijo v Afriki imajo precej težja življenja kot ljudje, ki živimo v razvitih delih sveta, saj je tam veliko lahkote in pomanjkanja, pa tudi zelo veliko bolezni in drugih stvari, ki ogrožajo ljudi, ki tam živijo.

Afrika je za turiste zelo zanimiva, toda ima pa veliko pasti, na katere morate računati preden se tja sploh odpravite. Raznorazne bolezni, ki jih prenašajo komarji in muhe, ki so pri nas povsem neškodljivi, so tam lahko smrtonosni. Pik komarja lahko povzroči hude težave v primeru, da se nalezete kakšne nalezljive bolezni, ki jo prenaša določen komar. Afrika je torej lepa in topla celina, toda ima pa tudi svoje negativne plati.

Vreme Slovenija